Account toevoegen in Gmail

Ga naar Accounts en import

Ga naar Gmail.com en klik op > Alle instellingen bekijken.

Alle instellingen bekijken

Selecteer boven in het menu Accounts en import en klik vervolgens op Een e-mailaccount toevoegen.

Een e-mailaccount toevoegen

Een e-mailaccount toevoegen (ontvangen)

Vul hier het e-mailadres in van het account dat je wil toevoegen en klik op Volgende.

Klik op bestand

Laat de standaard instellingen staan en klik op Volgende.

Klik op bestand

Voer hier je e-mail en wachtwoord in. Zet de POP-server naar mail.zxcs.nl. Selecteer poort 995 en vink Altijd een beveiligde verbinding (SSL) gebruiken wanneer e-mailberichten worden opgehaal aan. Als je een label wilt toevoegen om de e-mails te onderschijden van elkaar, vink dan ook Binnenkomende berichten labelen aan.

Klik op bestand

Let op!

Gmail werkt met een POP3 verbinding. Als je wilt dat de email ook bij ons op de mailserver blijft staan, dien je een kopie op de server achter te laten.

Het e-mailaccount is nu succesvol toegevoegd. Je kan nu e-mails ontvangen via Gmail. Wanneer je ook emails wil versturen via Gmail, blijf dan deze handleiding volgen.

Klik op bestand

Een e-mailaccount toevoegen (verzenden)

Voer hier de naam in waarmee e-mails verstuurt dienen te worden en klik vervolgens op Volgende stap.

Klik op bestand

Voer hier nogmaals je e-mail en wachtwoord in. Zet de SMTP-server naar mail.zxcs.nl en selecteer poort 465.

Klik op bestand

Om te kunnen verifiëren dat dit e-mailaccount van jou is, stuurt Google een e-mail. Open deze e-mail en klik op de link of vul de bijgeleverde code in in het onderstaande formulier en klik op Controleren.

Klik op bestand

Laatst geüpdatet: May 8, 2023
Gecreëerd: May 8, 2023